Dit artikel wordt u door Boekhoudkantoor A&A Administratie te Groningen aangeboden:

Uw boekhouding zelf doen?

Natuurlijk  kunt u uw boekhouding zelf doen. vele kleine zelfstandigen kiezen hier ook voor.  In Excel is al heel snel een boekhouding gemaakt. Echter volgens een enquête van zzp-forum Myler hebben veel (meer dan de helft) zzp’ers  weinig verstand van een goede administratie! Daar komt nog bij dat het ook veel tijd kost. Slechts 17% zoekt een administrateur of een Boekhoudkantoor.

Een ander probleem is vaak dat de belastingregels in Nederland veel wijzigen. Het valt niet mee om al die regels bij te houden als u er niet professioneel mee bezig bent.

Een goed voorbeeld is de zelfstandigenaftrek. Veel zelfstandigen zijn wel op de hoogte van de 1225 uren criterium en de “bonus” die daar aan vast zit.  Als u hieraan toekomt komt u nog voor veel meer belastingaftrek in aanmerking zoals bijvoorbeeld:

  • kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (Investering groter dan €2300,- dan 28%     investeringsaftrek)
  • Als nr 1 maar dan milieuvriendelijk/energiebesparend? Dan maar liefst 41.4%!
  • Bijzondere Bijstandsregeling Zelfstandigen (BBZ) voor zelfstandigen die tijdelijk financiële problemen hebben.

Vanaf 1 januari 2014 is de zelfstandigenaftrek niet meer dan € 7280,- ongeacht de hoogte van de winst. Maar er veranderd nog veel, veel meer! Wat dacht u van: Aftrek speur- en ontwikkelingswerk, stakingsaftrek, milieu-investeringsaftrek (MIA, Research en Development Aftrek (RDA),  lijfrentepremieaftrek stakende ondernemers

Er zijn ook genoeg zaken binnen het onderdeel ondernemingsaftrek die onveranderd zijn. Weet u ze?

Kortom u kunt niet op de hoogte zijn van alles. De tijd die u er insteekt is niet als kosten aftrekbaar. De kosten die u maakt voor uw administratiekantoor zijn dat wel! Natuurlijk is het mogelijk dat u nu nog niet genoeg omzet draait om een boekhouder van te betalen. Het is uiteindelijk wel verstandig een boekhouder in te huren.

Waarom kiest u dan voor A&A Administratie:

Bij A&A Administratie verdiepen wij ons in ons vakgebied en de belastingwetgeving. Met name als de belastingregels veranderen. Dit vinden wij nodig om u goed te kunnen adviseren en uw aangifte zo voordelig mogelijk voor u in te vullen.  Naast het feit dat de kosten van een boekhouder voor u aftrekbaar zijn, geniet u ook van de voordelen van onze expertise.

Daarnaast heeft u (met name als ZZP’er) het voordeel dat de belastingdienst meer vertrouwen heeft in een aangifte die is ingevuld door een administratiekantoor. De kans op een controle is veel kleiner en de kans op foutieve aangifte is ook kleiner. Indien bij ons twijfel ontstaat of u recht heeft op bepaalde aftrekposten zullen wij contact met u opnemen. Wij hebben plezier in ons werk en daarom is “Uw administratie is echt veilig onder dak!”

Een derde goede reden is onze goede prijs / kwaliteitsverhouding. Omdat wij “kantoor aan huis” hebben kunnen wij onze tarieven laag houden.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.